100% salmonellafri
Danske kyllinger betegnes i dag som 100% salmonellafri.
Mange års massiv og målrettet indsats har givet danske producenter af kylling så stor en viden om salmonella, at branchen har kunnet minimere forekomsten i danske kyllinger.
Indsatsen har givet Danmark særstatus i EU. Ingen andre EU-lande har samme høje testniveau som Danmark.
I Danmark tester vi intensivt for salmonella i kyllinger. Kyllingeproducenterne tester hvert eneste hold kyllinger i stalden to gange frem mod slagtning. Når kyllingerne er slagtet, tester slagteriet for salmonella. Endeligt tager vi også løbende stikprøver af det færdige produkt efter pakning.
Derudover fortager Fødevarestyrelsen en årlig kontrol af alle kyllingeproducenter for at sikre, at kyllingeproducenterne overholder alle dyrevelfærdsregler, herunder salmonellatest.
Det betyder, at et eventuelt salmonellatilfælde vil blive opdaget, inden produkterne når ud til de danske forbrugere.