Hel kylling med lækker peanut-marinade
Samlet arbejdstid: 120 min
Tilberedningstid: 50 min
Forberedelsestid: 30 min
Øvet
Hold min skærm tændt
Tilberedning
- Del kyllingen og strø kyllingen med salt og peber.
- Bag den i ovnen ved 200°C i 45-50 min. Tag ud og strø med peanuts.
- Kog risene efter anvisningen på emballagen.
- Vend ingredienserne til ”brombærrene” sammen. Undlad citronsaften, hvis bærrene er syrlige.
- Flæk auberginen og rids frugtkødet med en urtekniv. Fordel olie og salt og bag de 2 halve auberginer i ovnen ved 200° C i 30 min.
- Pak bagt aubergine ind i sølvpapir og lad dem hvile 15 min. Skrab så kødet ud af auberginen med en ske og hak det groft med en kniv.
- Vend med hvidløg, yoghurt, persille samt salt og peber.
- Bland agurk og blomkål og drys med salt.
- Hak æggene groft og strø med salt og purløg.
- Server peanutskylling med, ris, marinerede brombær, agurk, aubergine ”kaviar” og æg.
Kylling og klimaet
Det gør en forskel for klimaet, hvad du putter i munden. Med vores vidensunivers ’Kylling og klimaet’, giver vi dig faktabaseret viden om kyllingens klimaaftryk.Dansk kylling
Vores hjertesager
Hvert år donerer ROSE Kylling penge til Kræftens Bekæmpelses kamp mod brystkræft samt Plant et Træs mange planteevents. Derudover leverer vi overskudsvarer til JunkFood, der producerer måltider til socialt udsatte i København.Bæredygtighed & Ansvar
Vores klimamål er meget ambitiøse, fordi vi tror på, at det er den eneste rigtige vej at gå. Vi sigter mod klimaneutralitet i hele værdikæden i 2040.Kylling til middag?
600 opskrifter med dansk kylling
Uanset om det skal være hurtigt og nemt, eller om det helst skal passe sig selv i ovnen, så har vi en opskrift til dig.
Sådan udskærer du din hele kylling
Vi giver dig viden om alle udskæringerne og en introduktion til, hvordan du bedst udnytter hele kyllingen.
Erstat hakket oksekød med hakket kylling
Skift oksekødet ud med kylling, hvis du vil mindske dit klimaaftryk. Prøv disse 5 klassiske opskrifter, hvor oksekødet er byttet ud til fordel for hakket kylling.