Friske forårsretter med kylling
En god huskeregel, når du vil spise klimabevidst, er så vidt muligt at vælge lokale råvarer i sæson. Så skal maden nemlig ikke transporteres til Danmark fra udlandet, hvilket sparer CO2. Og lige nu er foråret på vej med masser af lækre grøntsager, der passer perfekt til kylling.
Forårsfornemmelser fryder – også i køkkenet! Lyset vender tilbage, og vinterens tunge ingredienser kan endelig få selskab af sprøde og friske smage fra spirer, radiser og forårsløg.
Også fra et klimaperspektiv er der god grund til at kaste sig over sæsonens lokale råvarer, så snart de dukker op i butikkerne. De udleder nemlig mindre CO2, fordi de ikke skal transporters over lange afstande.
Alle ROSE kyllinger er opdrættet hos danske producenter. Og generelt er kylling en af de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk. Det skyldes især, at kyllinger er meget gode til at optage energi fra foderet, så det kun kræver 1½ kg foder at producere 1 kg kylling.
Gå ombord i forårets råvarer
I det tidlige forår er efterårets lokale grøntsager som porrer, gulerødder, pastinak og jordskokker stadig aktuelle. Og efterhånden som kalenderen bevæger sig fra marts og april til maj dukker der endnu flere friske muligheder op.
Når foråret for alvor tager fat i maj måned, kan du glæde dig til de første frilandsgrøntsager som frisk salat, sprøde grønne og hvide aspagers, radiser, spirer og rabarber.
Her har vi fundet en samling lækre opskrifter med kylling, der med garanti kan sætte forårsfornemmelserne fri.