
Gammel-daws kyllingesteg
Samlet arbejdstid: 95 min
Tilberedningstid: 75 min
Forberedelsestid: 20 min
Mellem
Hold min skærm tændt
Tilberedning
- Skyl kyllingen og fjern evt. rester af indmad. Gnid den indvendigt med salt og peber og fyld med persille.
- Læg den i bunden af et ildfast fad med 2 dl vand. Steg kyllingen i ovnen ved 200° C i 30 min, tag ud og hæld kogeskyen fra i en gryde.
- Stil kyllingen tilbage i ovnen i yderligere 45 min.
- Hæld kyllinge fonden i gryden med kogeskyen og reducer til halvdelen.
- Jævn med majsstivelse og tilsæt kulør, salt og peber.
- Kog kartoflerne i saltet vand ca. 20 min.
- Vend ingredienserne til agurkesalaten sammen.
- Rør fløde, sukker, citronsaft samt salt og peber sammen og lad det stå 15 min.
- Rengør salaten og skær den i 1/8.
- Skær kyllingen ud og anret med kartofler, skysovs og salat overtrukket med flødedressing.