Gammeldags hønsekødssuppe
Samlet arbejdstid: 90 min
Tilberedningstid: 60 min
Forberedelsestid: 30 min
Mellem
Hold min skærm tændt
Tilberedning
- Læg kyllingen og kraftbenene i en stor gryde og hæld ca. 2 l vand ved, så det netop dækker. Bring det i kog og skum.
- Skum nogle gange, så suppen bliver klar. Tilsæt salt.
- Tilsæt grøntsagerne i hele stykker.
- Bind persille og timian sammen med kødsnor eller kom buketten i et tefilter, før det kommes i gryden sammen med peberkorn.
- Læg låg på og kog kyllingen ved svag varme.
- Tag grøntsagerne op efter ca. en halv times kogning, når de er møre.
- Kog kyllingen ca. 1 time, til den er mør.
- Tag kyllingen og kraftbenene op.
- Kasser kraftbenene og brug kyllingen til fx kylling i sur-sød peberrodssauce, karrysauce m.v. Si suppen.
- Skum evt. fedtet af, som samler sig oven på suppen.
- Skær gulerødder, selleri og pastinak i tern og porre i skiver og kom dem i suppen sammen med kød- og melboller.
- Varm suppe og boller – melboller må ikke koge. Smag til med salt og peber.