Græske gyros i fladbrød
Samlet arbejdstid: 40 min
Tilberedningstid: 25 min
Forberedelsestid: 15 min
Mellem
Hold min skærm tændt
Tilberedning
Tzatziki:
- Skær enderne af agurken og riv den fint på et rivejern.
- Dræn det revne agurk for væske.
- Hak hvidløgsfed fint.
- Vend alle ingredienserne til tzatzikien og smag til med salt.
- Sæt tzatzikien på køl imens frikadellerne tilberedes.
Tilberedning, græske frikadeller:
- Hak hvidløgsfed fint.
- Rør farsen med krydderier, hakket hvidløg, æg og rasp.
- Vend salattern i farsen, men undgå at røre mere end højest nødvendigt, så ternene ikke røres helt i stykker.
- Varm lidt smør eller olie på en stegepande.
- Form små frikadeller med en spiseske og steg dem ved høj varme i cirka 1 minut på hver side.
- Skrug ned for varmen og lad frikadellerne stege færdige til de er gennemstegte.
Opskrift på fladbrød med urter:
- Smuldr gæren i en skål.
- Tilsæt det lunkne vand
- Når gæren er opløst tilsættes alle øvrige ingredienser.
- Rør dejen godt sammen og tilst evt. lidt ekstra mel hvis den er for klistret - men hellere klistret end tør.
- Lad dejen hæve tildækket i en time ved stuetemperatur.
- Form 8-10 boller af den færdighævede dej.
- Rul bollerne til pandekager af cirka 5 mm højde.
- Varm en stegepande godt op og smør den med lidt olie.
- Steg et fladbrød ad gangen.
- Læg de færdigstegte fladbrød på et fad overdækket med låg eller et viskestykke, så de ikke bliver tørre.
Tip!
Tzatzikien kan sagtens laves i god tid eller dagen før.