Hel Kylling fyldt med æbler og citron
Samlet arbejdstid: 75 min
Tilberedningstid: 60 min
Forberedelsestid: 15 min
Nem
Hold min skærm tændt
Tilberedning
- Svits citronbåde, løg og æblebåde på panden i lidt olie, til de er godt varme.
- Drys med rigeligt salt og peber og fyld det hele ind i kyllingen.
- Dryp kyllingen med olivenolie og drys med salt og peber (efter smag).
- Kom kyllingen i en stegepose, klip et lille hul i et af hjørnerne og læg den i et ovnfast fad.
- Læg bagekartofler og rodfrugter i fadet omkring stegeposen. Drys med olie, salt og peber.
- Steg i ovnen i cirka 60 minutter ved 200 grader.
Sprødt skind: Tag evt. fadet ud af ovnen efter de første 45 minutter og fjern stegeposen fra kyllingen. Pensl evt. kyllingen med lidt smeltet smør eller stegesky fra bunden af panden og vend kartofler og grøntsager i stegeskyen. Steg videre til både kylling og grøntsager er færdigtilberedte (cirka 20 minutter).
Lad gerne kyllingen hvile i 5 minutter inden servering.