Hel sommerkylling med zucchini salat og hvidløgsbrød
Samlet arbejdstid: 80 min
Tilberedningstid: 60 min
Forberedelsestid: 20 min
Mellem
Hold min skærm tændt
Tilberedning
- Hvidløgsbrød: Kom mel, salt og bagepulver i en skål og vend rundt.
- Tilsæt æg og skyr og bland godt.
- Læg dejen på bagepapir på en bradepande og bag i ovn 180°C i cirka 40 minutter.
- Lad brødet køle af og rids overfladen på kryds og tværs.
- Hak mozzarella og hvidløg og bland med revet cheddar og finthakket persille.
- Fordel ostemassen i ridserne og ovenpå brødet.
- Drys med flagesalt og varm på grillen eller i ovnen i cirka 10 minutter, indtil osten er gylden.
- Sommerkylling: Kom lime saft og skal i en skål. Tilsæt smør, honning, flagesalt, finthakket persille og knust rosenpeber. Rør pebersmørret så ensartet som muligt.
- Skyl kyllingen og dup den tør med køkkenrulle.
- Fordel halvdelen af pebersmørret under skindet på kyllingens bryststykke og resten indvendigt og udvendigt, på lår og vinger.
- Grill eller steg kyllingen indtil den er helt gennemstegt (ovn: cirka 60 minutter ved 200°C).
- Zucchinisalat: Fjern top og bund fra zucchinierne og skær dem på langs med et mandolinjern.
- Skær peberfrugterne i mundrette stykker.
- Læg zucchini og peberfrugter på bagepapir, hæld lidt olie og pres citronsaft over. Drys med salt og peber og bag i ovnen, ved 220°C i 5-8 minutter. Køl derefter af.
- Dressing: Pisk olie, balsamicoeddike, salt og peber.
- Vend de bagte grøntsager med dressingen.
- Hak mandlerne groft og rist dem hurtigt på en tør pande.
- Læg spinatbladene på et fad, kom de bagte zucchini og peberfrugter over.
- Smuldr fetaosten over og drys med ristede mandler.