Kyllingeboller i karry
Samlet arbejdstid: 50 min
Tilberedningstid: 30 min
Forberedelsestid: 20 min
Mellem
Hold min skærm tændt
Tilberedning
- Tænd ovnen på 200°C.
- Rør hakket kyllingekød med salt og peber.
- Pil løgene, riv dem fint og rør kyllingekødet med løg, æg og rasp.
- Form kyllingefarsen til små boller (str. valnødder), læg dem på bagepapir og steg dem i ovnen i 12 minutter.
- Skræl gulerødder, pastinakker og løg, og riv dem groft på et rivejern eller på en skæreplade på foodprocessoren.
- Rist karryen af i en stor gryde.
- Tilsæt olie, revet grønt og presset hvidløg og rist det i et par minutter.
- Tilsæt hønsebouillon og lad det simre i 5 minutter.
- Blend grøntsagerne i kogelagen og tilsæt fløde.
- Kog saucen ind i 15-20 minutter og smag til med karry, salt og peber.
- Tilsæt de stegte kyllingeboller og lad dem koge op i ca. 5 minutter.
- Server kyllingebollerne i karrysaucen med æbleskiver, ristede cashewnødder, frisk chili og thaibasilikum.
- Serveres med brød eller ris.
Kylling og klimaet
Det gør en forskel for klimaet, hvad du putter i munden. Med vores vidensunivers ’Kylling og klimaet’, giver vi dig faktabaseret viden om kyllingens klimaaftryk.Dansk kylling
Vores hjertesager
Hvert år donerer ROSE Kylling penge til Kræftens Bekæmpelses kamp mod brystkræft samt Plant et Træs mange planteevents. Derudover leverer vi overskudsvarer til JunkFood, der producerer måltider til socialt udsatte i København.Bæredygtighed & Ansvar
Vores klimamål er meget ambitiøse, fordi vi tror på, at det er den eneste rigtige vej at gå. Vi sigter mod klimaneutralitet i hele værdikæden i 2040.Kylling til middag?
600 opskrifter med dansk kylling
Uanset om det skal være hurtigt og nemt, eller om det helst skal passe sig selv i ovnen, så har vi en opskrift til dig.
Sådan udskærer du din hele kylling
Vi giver dig viden om alle udskæringerne og en introduktion til, hvordan du bedst udnytter hele kyllingen.
Erstat hakket oksekød med hakket kylling
Skift oksekødet ud med kylling, hvis du vil mindske dit klimaaftryk. Prøv disse 5 klassiske opskrifter, hvor oksekødet er byttet ud til fordel for hakket kylling.