Lasagne med kylling

Lasagne med kylling

Samlet arbejdstid: 85 min
Tilberedningstid: 60 min
Forberedelsestid: 25 min
Øvet

Hold min skærm tændt

Tilberedning

Kødsause:

  1. Skræl gulerod og riv på et rivejern eller skær i små tern.
  2. Skær blegselleri i tynde små skiver og hak løg fint.
  3. Svits kyllingekødet i lidt olie til det er helt adskilt og brunet på alle sider
  4. Tilsæt blegselleri, løg og gulerod og steg et par minutter, indtil løgene er lidt gennemsigtige.
  5. Tilsæt alle de øvrige ingredienser til kødsaucen (hvidløg, tomatpuré, hakkede tomater, hønsebouillon, citronskal, brun farin, timian) og lad saucen simre i 15-20 minutter ved svag varme.
  6. Smag til med salt og peber.


Bechamelsauce med parmesan:

  1. Brun smørret let i en lille gryde.
  2. Drys mel i og pisk sammen (fjern evt. gryden fra varmen imens).
  3. Tilsæt mælk og rør i saucen til smør og melblandingen er helt opløst.
  4. Kog saucen op og lad den derefter simre i cirka 15 minutter ved svag varme.
  5. Tag gryden af varmen og vend parmesan og mozzarella i.
  6. Smag til med salt og muskatnød. 


Saml kyllingelasagnen:

  1. Smør et ovnfast fad cirka med et tyndt lag olie.
  2. Fordel først et lag kødsauce, derefter et lag lasagneplader og til sidst et tyndt lag bechamelsauce.
  3. Fortsæt med lag af kødsauce, lasagneplader og bechamel, indtil alt er brugt.
  4. Top med revet mozzarella og bag lasagnen i oven ved 180°C i 45-60 minutter.

Tips til opskriften på lasagne med kylling

  • Prøv at tilføje friske krydderurter som basilikum eller oregano for ekstra smag.
  • Lad lasagnen hvile i 10 minutter før servering for at sikre, at den sætter sig ordentligt.

 

Serveringsforslag til din kyllingelasagne

  • Servér din kyllingelasagne med en let og sprød grøn salat med en blanding af romaine, rucola, spinat og friske grøntsager som agurk, cherrytomater og rød peber. 
  • En let vinaigrette eller citrondressing vil tilføje en frisk og syrlig kontrast til lasagnens rige smag.
  • Servér en varm, sprød baguette smurt med hvidløgssmør. Denne klassiske side vil komplementere lasagnens smag og tilføje en dejlig tekstur til måltidet.
  • Prøv også at servere stegte eller grillede grøntsager som courgette, aubergine, og rød peber. Disse grøntsager vil tilføje både farve og næring til din middag.
  • En klassisk Caesar salat med knasende croutoner, parmesan og en cremet dressing kan også være et hit, især hvis den serveres med et drys friskkværnet sort peber.
  • Let dampede asparges med et strejf af olivenolie og havsalt er en enkel, men elegant side, der passer godt til lasagnens smagsprofil.

 

Historien bag lasagne

Lasagne, en elsket klassiker i køkkenet, har en rig historie, der strækker sig over århundreder. Ordet "lasagne" stammer fra det græske 'lasanon', som refererer til en kogepotte. Romerne adopterede denne betegnelse med 'lasanum' for at beskrive en ret lavet med lagdelte pasta-plader.

Oprindeligt blev lasagne lavet uden tomat, da denne ingrediens først blev introduceret i Europa efter opdagelsen af Amerika. Gennem tiden har lasagne udviklet sig og omfavner nu en bred vifte af variationer, fra klassiske kødssaucer til vegetariske og endda søde versioner.

I Italien, lasagnens hjemland, varierer opskriften fra region til region. I Norditalien finder man ofte en rigere bechamelsauce, mens syditalienske versioner bruger mere tomat og mozzarella. Moderne lasagne, som vi kender den i dag med sin skønne blanding af pasta, kød, tomatsauce og ost, blev populariseret i det 20. århundrede og er nu en fast del af mange familiers middagsrepertoire.

Lasagne er mere end blot en ret; det er en kulinarisk rejse gennem historie og tradition, en ret, der binder familier og venner sammen omkring middagsbordet. Fra dens antikke rødder til de mange nutidige fortolkninger, lasagne fortsætter med at inspirere og glæde køkkenentusiaster verden over. Hver version af lasagne fortæller sin egen historie, hvilket gør den til en sand skat i verdenskøkkenet.

Mange tænker på oksekød, når tankerne går mod lasagne, men hakket kylling har en mild smag og er derfor super god at bruge i lasagne i stedet for det røde kød. Hakket kylling kan du benytte i alle typer opskrifter med hakket kød.

Kylling har flere fordele. Blandt andet: 

  • Kylling er et godt kødvalg i en ernæringsbevidst kost, fordi det er rigt på protein og et godt alternativ til mere fedtholdige kødtyper. Hakket kylling den perfekte løsning for dig, der vil lave hurtige, næringsrige og smagfulde retter. 
  • Klimaaftrykket for kylling ligger meget tættere på plantefars end på oksekød, så hvis dit mål er at reducere din klimabelastning, kan du med fordel vælge grøntsager og lyst kød frem for oksekød.

Du kan læse mere om hakket kylling her

 

Kylling til middag?

600 opskrifter med dansk kylling

Uanset om det skal være hurtigt og nemt, eller om det helst skal passe sig selv i ovnen, så har vi en opskrift til dig.

Søg blandt alle vores lækre opskrifter

Sådan udskærer du din hele kylling

Vi giver dig viden om alle udskæringerne og en introduktion til, hvordan du bedst udnytter hele kyllingen.

Læs mere

Erstat hakket oksekød med hakket kylling

Skift oksekødet ud med kylling, hvis du vil mindske dit klimaaftryk. Prøv disse 5 klassiske opskrifter, hvor oksekødet er byttet ud til fordel for hakket kylling.

Se mere

Færdigstegt og lige til at spise

Vi har stegt kyllingen for dig, så du nu nemt og hurtigt kan få dansk kylling i madpakken, salaten og til den lille lækkersult.

Se opskrifter med stegt kylling

Kylling og klimaet

Det gør en forskel for klimaet, hvad du putter i munden. Med vores vidensunivers ’Kylling og klimaet’, giver vi dig faktabaseret viden om kyllingens klimaaftryk.

Læs mere om 'Kylling og klimaet'

Vores hjertesager

Hvert år donerer ROSE Kylling penge til Kræftens Bekæmpelses kamp mod brystkræft samt Plant et Træs mange planteevents. Derudover leverer vi overskudsvarer til JunkFood, der producerer måltider til socialt udsatte i København.

Læs mere

Bæredygtighed & Ansvar

Vores klimamål er meget ambitiøse, fordi vi tror på, at det er den eneste rigtige vej at gå. Vi sigter mod klimaneutralitet i hele værdikæden i 2040.

Læs mere om vores CSR-strategi