Solbærkylling med polenta
Samlet arbejdstid: 40 min
Tilberedningstid: 25 min
Forberedelsestid: 15 min
Mellem
Hold min skærm tændt
Tilberedning
- Dup kyllingen tør.
- Smelt smør og olie sammen og lad det bruse op på en pande. Steg kylling ved medium varme til den er gylden og gennemstegt. 5-6 minutter på hver side. Tag kødet af panden, drys med salt og peber og lad det hvile tildækket.
- Panden skal du bruge til saucen, så den skal ikke rengøres.
Solbærsauce:
- Kom solbær og bouillon på panden med stegefedtet fra kyllingen, lad det koge op og smag til med peber.
- Er den for tynd, kan du jævne med lidt saucejævner.
Polenta:
- Kog vand eller bouillon op og drys polenta i mens du pisker. Lad det simre mens du rører i det i ca. 5 minutter og pisk smørret i.
- Server straks med masser af revet parmesanost over til kyllingen med solbærsaucen.
Kylling og klimaet
Det gør en forskel for klimaet, hvad du putter i munden. Med vores vidensunivers ’Kylling og klimaet’, giver vi dig faktabaseret viden om kyllingens klimaaftryk.Dansk kylling
Vores hjertesager
Hvert år donerer ROSE Kylling penge til Kræftens Bekæmpelses kamp mod brystkræft samt Plant et Træs mange planteevents. Derudover leverer vi overskudsvarer til JunkFood, der producerer måltider til socialt udsatte i København.Bæredygtighed & Ansvar
Vores klimamål er meget ambitiøse, fordi vi tror på, at det er den eneste rigtige vej at gå. Vi sigter mod klimaneutralitet i hele værdikæden i 2040.Kylling til middag?
600 opskrifter med dansk kylling
Uanset om det skal være hurtigt og nemt, eller om det helst skal passe sig selv i ovnen, så har vi en opskrift til dig.
Sådan udskærer du din hele kylling
Vi giver dig viden om alle udskæringerne og en introduktion til, hvordan du bedst udnytter hele kyllingen.
Erstat hakket oksekød med hakket kylling
Skift oksekødet ud med kylling, hvis du vil mindske dit klimaaftryk. Prøv disse 5 klassiske opskrifter, hvor oksekødet er byttet ud til fordel for hakket kylling.