Sprøde kyllingelår med gulerødder og æble-peberrodskompot
Samlet arbejdstid: 140 min
Tilberedningstid: 120 min
Forberedelsestid: 20 min
Mellem
Hold min skærm tændt
Tilberedning
- Rens gulerødderne, behold lidt top på og halver dem på langs.
- Rens chilien og hak den fint.
- Riv skallen af appelsinerne evt. med et juliennejern og pres dem for saft.
- Kog appelsinsaften op med hvidvinseddike, vand, chili, honning, spidskommen, salt og peber.
- Hæld appelsinlagen over gulerødderne og lad dem trækker i lagen i et par timer.
- Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i grove stykker. Kom dem i en gryde med vand og citronsaft og kog dem møre under svag varme. Rør i æblerne undervejs og mos dem let.
- Lad æblekompotten køle af og smag til med revet peberrod, timian og kværnet peber.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Smør kyllingelårene i rapsolie og drys med salt og peber.
- Læg kyllingelårene på en bradepande og steg dem i ovnen i 20 minutter.
- Server de sprøde kyllingelår til de appelsinsyltede gulerødder og den lækre æble-peberrodskompot.
Kylling og klimaet
Det gør en forskel for klimaet, hvad du putter i munden. Med vores vidensunivers ’Kylling og klimaet’, giver vi dig faktabaseret viden om kyllingens klimaaftryk.Dansk kylling
Vores hjertesager
Hvert år donerer ROSE Kylling penge til Kræftens Bekæmpelses kamp mod brystkræft samt Plant et Træs mange planteevents. Derudover leverer vi overskudsvarer til JunkFood, der producerer måltider til socialt udsatte i København.Bæredygtighed & Ansvar
Vores klimamål er meget ambitiøse, fordi vi tror på, at det er den eneste rigtige vej at gå. Vi sigter mod klimaneutralitet i hele værdikæden i 2040.Kylling til middag?
600 opskrifter med dansk kylling
Uanset om det skal være hurtigt og nemt, eller om det helst skal passe sig selv i ovnen, så har vi en opskrift til dig.
Sådan udskærer du din hele kylling
Vi giver dig viden om alle udskæringerne og en introduktion til, hvordan du bedst udnytter hele kyllingen.
Erstat hakket oksekød med hakket kylling
Skift oksekødet ud med kylling, hvis du vil mindske dit klimaaftryk. Prøv disse 5 klassiske opskrifter, hvor oksekødet er byttet ud til fordel for hakket kylling.