

Kyllingetarteletter med svampe og linser
Samlet arbejdstid: 45 min
Tilberedningstid: 30 min
Forberedelsestid: 15 min
Nem
Hold min skærm tændt
Tilberedning
- Pensel tærteformene (9cm) med lidt olie og skær butterdejen ud i 8 cirkler passende til formene. Læg butterdejen i de smurte forme og pres dejen ud til kanten hele vejen rundt.
- For formene med bagepapir og fyld bagenødderne i. Dette forhindrer, at butterdejen hæver op. Bag tarteletterne ved 190°C i 20 min.
- Tag dem ud af ovnen og løft forsigtigt de varme bagenødder op med bagepapiret.
- Stil formene ind i ovnen igen og bag yderligere 3-4 min.
- Skær svampene i mindre stykker.
- Snit hvidløg og løg fint.
- Steg svampe, løg og hvidløg på en varm pande i olie i ca. 3 minutter, tilsæt fløde og kog det ind, indtil det bliver cremet.
- Skær/pluk kyllingen i strimler, varm det op i saucen sammen med ærterne og linserne.
- Snit purløg og persille fint og vend det i sausen. Smag til med citronsaft, salt og peber.
- Lun tarteletterne i ovnen
- Kom svampesaucen i de lune tarteletter og drys med purløg og spirer.
- Tip: Både hvide og grønne asparges kan anvendes i stedet for svampe.


Kylling og klimaet
Det gør en forskel for klimaet, hvad du putter i munden. Med vores vidensunivers ’Kylling og klimaet’, giver vi dig faktabaseret viden om kyllingens klimaaftryk.
Dansk kylling

Vores hjertesager
Hvert år donerer ROSE Kylling penge til Kræftens Bekæmpelses kamp mod brystkræft samt Plant et Træs mange planteevents. Derudover leverer vi overskudsvarer til JunkFood, der producerer måltider til socialt udsatte i København.
Klimainitiativer
Vi er på vej mod at reducere vores klimaaftryk i forsyningskæden. Reduktion af CO2e-udledninger, øget genanvendelighed af vores emballage og øget biodiversitet via ansvarligt produceret soja er kernen i vores miljømæssige indsats.Kylling til middag?

600 opskrifter med dansk kylling
Uanset om det skal være hurtigt og nemt, eller om det helst skal passe sig selv i ovnen, så har vi en opskrift til dig.

Sådan udskærer du din hele kylling
Vi giver dig viden om alle udskæringerne og en introduktion til, hvordan du bedst udnytter hele kyllingen.

Erstat hakket oksekød med hakket kylling
Skift oksekødet ud med kylling, hvis du vil mindske dit klimaaftryk. Prøv disse 5 klassiske opskrifter, hvor oksekødet er byttet ud til fordel for hakket kylling.