Kyllingetarteletter med svampe og linser

Kyllingetarteletter med svampe og linser

Samlet arbejdstid: 45 min
Tilberedningstid: 30 min
Forberedelsestid: 15 min
Nem

Hold min skærm tændt

Tilberedning

  1. Pensel tærteformene (9cm) med lidt olie og skær butterdejen ud i 8 cirkler passende til formene. Læg butterdejen i de smurte forme og pres dejen ud til kanten hele vejen rundt.
  2. For formene med bagepapir og fyld bagenødderne i. Dette forhindrer, at butterdejen hæver op. Bag tarteletterne ved 190°C i 20 min.
  3. Tag dem ud af ovnen og løft forsigtigt de varme bagenødder op med bagepapiret.
  4. Stil formene ind i ovnen igen og bag yderligere 3-4 min. 
  5. Skær svampene i mindre stykker.
  6. Snit hvidløg og løg fint.
  7. Steg svampe, løg og hvidløg på en varm pande i olie i ca. 3 minutter, tilsæt fløde og kog det ind, indtil det bliver cremet.
  8. Skær/pluk kyllingen i strimler, varm det op i saucen sammen med ærterne og linserne.
  9. Snit purløg og persille fint og vend det i sausen. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  10. Lun tarteletterne i ovnen
  11. Kom svampesaucen i de lune tarteletter og drys med purløg og spirer.
  12. Tip: Både hvide og grønne asparges kan anvendes i stedet for svampe.

Færdigstegt og lige til at spise

Vi har stegt kyllingen for dig, så du nu nemt og hurtigt kan få dansk kylling i madpakken, salaten og til den lille lækkersult.

Se opskrifter med stegt kylling

Kylling og klimaet

Det gør en forskel for klimaet, hvad du putter i munden. Med vores vidensunivers ’Kylling og klimaet’, giver vi dig faktabaseret viden om kyllingens klimaaftryk.

Læs mere om 'Kylling og klimaet'

Vores hjertesager

Hvert år donerer ROSE Kylling penge til Kræftens Bekæmpelses kamp mod brystkræft samt Plant et Træs mange planteevents. Derudover leverer vi overskudsvarer til JunkFood, der producerer måltider til socialt udsatte i København.

Læs mere

Klimainitiativer

Vi er på vej mod at reducere vores klimaaftryk i forsyningskæden. Reduktion af CO2e-udledninger, øget genanvendelighed af vores emballage og øget biodiversitet via ansvarligt produceret soja er kernen i vores miljømæssige indsats.

Læs mere om vores klimainitiativer

Kylling til middag?

600 opskrifter med dansk kylling

Uanset om det skal være hurtigt og nemt, eller om det helst skal passe sig selv i ovnen, så har vi en opskrift til dig.

Søg blandt alle vores lækre opskrifter

Sådan udskærer du din hele kylling

Vi giver dig viden om alle udskæringerne og en introduktion til, hvordan du bedst udnytter hele kyllingen.

Læs mere

Erstat hakket oksekød med hakket kylling

Skift oksekødet ud med kylling, hvis du vil mindske dit klimaaftryk. Prøv disse 5 klassiske opskrifter, hvor oksekødet er byttet ud til fordel for hakket kylling.

Se mere